Κορεάτικο μακιγιάζ: Πώς να το πετύχεις εύκολα και γρήγορα!

Κορεάτικο μακιγιάζ: Πώς να το πετύχεις εύκολα και γρήγορα!

Εάν είστε λάτρεις του μακιγιάζ, τότε σίγουρα έχετε ξανακούσει για το κορεάτικο μακιγιάζ: άψογη επιδερμίδα, φρέσκο και νεανικό πρόσωπο, φυσικό μακιγιάζ. Εάν, πάλι, δεν είστε εξοικειωμένοι με το κορεάτικο μακιγιαζ, σας συστήνουμε να το δοκιμάσετε. Αποτελεί την τελευταία παγκόσμια τάση στο μακιγιάζ και αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοφιλότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε την κορεατική εμφάνιση, έχουμε δημιουργήσει ένα γρήγορο και εύκολο οδηγό κορεάτικου μακιγιάζ που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και οι αρχάριοι. Βεβαίως υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στυλ κορεάτικου μακιγιαζ. Στο άρθρο αυτό έχουμε συγκεντρώσει τις αρχές ενός βασικού καθημερινού κορεάτικου μακιγιάζ.

 

1. Άψογη επιδερμίδα.

Οι Κορεάτες είναι διάσημοι για το δροσερό, φρέσκο και λαμπερό δέρμα τους. Το μυστικό για την επίτευξη της «κορεατικής γυάλινης επιδερμίδας» είναι να σιγουρευτείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο και ότι φροντίζετε σωστά και συστηματικά το δέρμα σας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. 

Ειδικότερα, οι Κορεάτες προτιμούν να κάνουν πιο φυσικό μακιγιάζ, ως εκ τούτου εστιάζουν πολύ περισσότερο στην φροντίδα της επιδερμίδας που μπορεί να τους δώσει λαμπερό και νεανικό δέρμα ακόμα και χωρίς foundation. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καθιερώσετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας - με βάση τις ανάγκες του δέρματός σας - προτού μάθετε πώς να πετύχετε το κορεάτικο μακιγιάζ. 

 

2. ΒΒ κρέμα ή Cushion. 

Ακριβώς επειδή οι Κορεάτες προτιμούν το φυσικό μακιγιάζ, αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βαριά προϊόντα τα οποία δείχνουν υπερβολικά πάνω τους. Έτσι πολλές φορές αντικαθιστούν τα foundation με Β.Β κρέμες ή Cushion, προϊόντα τα οποία συνδυάζουν το μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας. Έτσι ενυδατώνουν το δέρμα τους ενώ παράλληλα καλύπτουν τις ατέλειές του. 

 

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τέλεια επιδερμίδα, για να καταφέρουμε να πετύχουμε την «γυάλινη επιδερμίδα» που επιθυμούμε, ίσως χρειαστεί κάτι λίγο πιο έντονο για τις επίμονες ατέλειες. Το concealer αποτελεί εξαιρετική λύση, μιας και μπορεί να καλύψει τις ατέλειες, τους μαύρους κύκλους των ματιών, τις ουλές ακμής ή ακόμα και την κοκκινίλα στο δέρμα.

 

3. Μακιγιάζ ματιών: puppy eyes.

Σε αντίθεση με το δυτικό μακιγιαζ, στο οποίο επικρατεί η τάση για έντονο μακιγιάζ στα μάτια με γατίσιο βλέμμα, στην Ασία, και ειδικότερα στην Κορέα, επικρατεί η τάση για puppy eyes (μάτια κουταβιού). Για να επιτύχετε αυτό το look, βάλτε eyeliner στα μάτια σας με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό άκρο να εκτείνεται προς τα έξω και προς τα κάτω, αντί προς τα πάνω. 

Σχετικά με την σκιά στα μάτια, οι Κορεάτες προτιμούν να διατηρούν τα χρώματα στα βλέφαρα στο ελάχιστο, καθώς προτιμούν μια πιο φυσική εμφάνιση και όχι το έντονο, συσσωρευμένο και προφανές μακιγιάζ. Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ουδέτερα ή ανοιχτά χρώματα, όπως καφέ, ροζ ή κοράλλι.

 

4. Ίσια φρύδια.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρύδια παίζουν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του προσώπου και στη γενικότερη εμφάνισή του. Τα όμορφα σχηματισμένα φρύδια αποτελεί βασικό στοιχείο σε οποιοδήποτε είδος μακιγιάζ.

Στο κορεάτικο μακιγιαζ, τα ίσια φρύδια με ένα ελαφρύ τόξο στο τέλος - τα οποία είναι must have - συνεισφέρουν στην νεανική, αθώα εμφάνιση που προσπαθούν να πετύχουν οι Κορεάτες. 

 

5. Ρουζ

Τα blushers (ρουζ) προσθέτουν μια υγιή λάμψη πάνω στο πρόσωπο. Στην Κορέα, οι γυναίκες προτιμούν να χρησιμοποιούν blushers σε κοραλλί και ροζ αποχρώσεις, καθώς τα χρώματα αυτά αναδεικνύουν με φυσικό τρόπο τον τόνο του δέρματος και χαρίζουν φρεσκάδα και λάμψη στο πρόσωπο. Εφαρμόστε το ρουζ στα μήλα σας και απαλά κάντε blend προς τα έξω, για μα φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα. 

 

6. Χείλη

Η δημοφιλής τάση για gradient lips αποτελεί βασικό στοιχείο του κορεάτικου μακιγιάζ. Κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα και πιο νεανικά. Η βασική αρχή για να πετύχετε gradient lips είναι να χρησιμοποιήσετε μια πιο σκούρα σκιά στα εσωτερικά χείλη και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα ή το δάχτυλό σας για να το απλώσετε προς τα έξω ώστε να δημιουργήσετε ένα βαθμιδωτό αποτέλεσμα. 

 

Εμείς προσωπικά λατρεύουμε το κορεάτικο στυλ μακιγιάζ. Εσείς; Γράψτε μου κάτω στα σχόλια εάν χρησιμοποιείτε τις τεχνικές αυτές. Σας χαιρετώ! Saranghae!

Μαρία Παναγιώτου


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published