Γιατί όλες χρειαζόμαστε μία μάσκα ύπνου!

Γιατί όλες χρειαζόμαστε μία μάσκα ύπνου!

Οι μάσκες ύπνου, ή αλλιώς sleeping masks ή sleeping packs, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές σε Κύπρο και Ελλάδα. Συνήθως η βραδινή μας ρουτίνα συμπεριλαμβάνει μία κρέμα νυχτός, μία κρέμα ματιών, μια αμπούλα - στις μεγαλύτερες κυρίως ηλικίες - και ίσως ένα καθαριστικό. 

Παρότι δεν είναι δημοφιλείς ακόμα, η αξία τους στην Κορεάτικη περιποίηση προσώπου είναι αδιαμφισβήτητη... και θα σας το αποδείξουμε αμέσως τώρα. 

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη ενός καλού ύπνου. Στις μέρες μας, με τα έντονα και γεμάτα προγράμματα που έχουμε, πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να κοιμηθούμε όσο το έχει ανάγκη ο οργανισμός και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επιδερμίδα μας. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο καλύτερος τρόπος να τερματίσουμε την ημέρα μας είναι να εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας μια μάσκα ύπνου. 

Οι μάσκες ύπνου, όπως καταλάβατε, βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος ακόμη και σε περιόδους όπου μπορούμε να απολαύσουμε μόνο ένα σύντομο ύπνο. Γι'αυτό είναι απίστευτα βολικές και πάρα πολύ αποτελεσματικές. Είναι ουσιαστικά υπερσυμπυκνωμένες μάσκες προσώπου που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νύχτα. Καλό είναι να τις χρησιμοποιούμε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, στη θέση της συνηθισμένης μας κρέμας νυχτός. Η εφαρμογή τους είναι πραγματικά απλή: τις εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο, τις αφήνουμε να δράσουν καθώς κοιμόμαστε και ξεπλένουμε το πρωί. 

Χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς είναι γεμάτες με εξαιρετικά δραστικά ενεργά συστατικά και παρέχουν μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα. Ταυτόχρονα θρέφουν το δέρμα μας, το αναπλάθουν και βελτιώνουν εντατικά τη γενικότερη όψη του. Ο λόγος που τις εφαρμόζουμε καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτα είναι για τη βαθμιαία απορρόφηση των συστατικών τους κατά τη διάρκεια του φυσικού κύκλου ανάπλασης του δέρματος. Ως αποτέλεσμα το πρωί ξυπνάμε με πιο απαλό, πιο φωτεινό, φρέσκο, λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα! 

Tip: Να επιλέγετε μάσκες ύπνου με αντιοξειδωτικά συστατικά ή να τις συνδυάζετε με άλλα προϊόντα που τα περιέχουν, για βέλτιστα αποτελέσματα! 

 Ελπίζω να σας βοήθησε το άρθρο αυτό. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να σχολιάσετε κάποια μάσκα ύπνου που σας έκανε εντύπωση, γράψτε μου κάτω στα σχόλια. Σας χαιρετώ! Saranghae!

Μαρία Παναγιώτου


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published