Διατηρήστε αυτά τα αντικείμενα καθαρά, για καθαρό πρόσωπο!

Διατηρήστε αυτά τα αντικείμενα καθαρά, για καθαρό πρόσωπο!

Το δέρμα μας μπορεί να ξεσπάσει για διάφορους λόγους. Ίσως έχουμε άγχος, έχει υγρασία έξω ή το δέρμα μας απλώς βιώνει επιπλέον λιπαρότητα αυτές τις μέρες. Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε ξεσπάσματα και κηλίδες, υπάρχει ένα σταθερό στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει τη διαύγεια του δέρματός μας. Είναι μια απλή ιδέα, πραγματικά, αλλά μπορεί εύκολα να αγνοηθεί. Για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη μυκητών, δεν πρέπει μόνο να διατηρούμε το δέρμα μας καθαρό, αλλά και όλα τα αντικείμενα που αγγίζουν το πρόσωπό μας καθαρά. Υπάρχουν συγκεκριμένα, κοινά αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό μας όλη την ημέρα και τη νύχτα, οπότε ας προσέξουμε την καθαριότητά τους, έτσι ώστε το δέρμα μας να παραμείνει καθαρό.

Αντικείμενο #1: Η πετσέτα του προσώπου μας. Το να στεγνώνουμε το φρέσκο ​​καθαρό δέρμα μας με μια βρώμικη πετσέτα δεν θα του κάνει πολύ καλό. Μπορεί να έχουμε ξεπλύνει τη βρωμιά και το λάδι από την επιδερμίδα μας, αλλά αυτά τα υπολείμματα μπορούν να μεταφερθούν πίσω στο δέρμα μας εάν χρησιμοποιούμε μια πετσέτα που δεν έχει πλυθεί για λίγες ημέρες. Προσπαθήστε να στεγνώσετε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας καθαρή πετσέτα ή σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτες μίας χρήσης. Πολλές γυναίκες στην Κορέα, επιτρέπουν στο δέρμα να στεγνώσει με φυσικό τρόπο και μετά βάζουν το επόμενο προϊόν ομορφιάς. 

Αντικείμενο #2: Τα πινέλα μακιγιάζ μας. Το λάδι και η βρωμιά που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια του δέρματός μας μπορούν να μεταφερθούν στα πινέλα ρουζ και σκιάς ματιών, στα μπλέντερ και σε άλλα εργαλεία ομορφιάς. Ας προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε τη συνήθεια να πλένουμε τα πινέλα μακιγιάζ και τα εργαλεία ομορφιάς μας σε εβδομαδιαία βάση. Μπορούμε να το σκεφτόμαστε ως ένα κανονικό βήμα που πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός μας - και όχι απλώς το πρόγραμμα καθαρισμού μας.

Αντικείμενο #3: Το τηλέφωνό μας. Εάν δεν χρησιμοποιείτε handsfree κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, τότε πιθανότατα αυτό έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας πολλές φορές την ημέρα. Σκεφτείτε το σκούπισμα του τηλεφώνου σας με ένα μαντηλάκι για το κινητό και προσπαθήστε επίσης να διατηρήσετε το γραφείο ή το τηλέφωνο του σπιτιού σας καθαρό, έτσι ώστε το καθαρό δέρμα σας να μην εκτίθεται σε βρωμιά και λάδια που φράζουν τους πόρους.

Αντικείμενο #4: Οι μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια μας. Η βρωμιά, ο ιδρώτας και το λάδι μπορούν να μεταφερθούν από τα μαλλιά και το δέρμα μας στο μαξιλάρι και τα σεντόνια μας ενώ κοιμόμαστε, και με τη σειρά τους, οι ίδιοι ρύποι μπορούν να μεταφερθούν ξανά στο δέρμα μας. Έτσι, σκεφτείτε να αλλάζετε τα σεντόνια σας κάθε δύο εβδομάδες και τη μαξιλαροθήκη σας κάθε εβδομάδα, αν μπορείτε.

Μαρία Παναγιώτου


1 comment

  • Μαρία

    Εσείς, Νενεμπούδες, μπορείτε να σκεφτείτε άλλα αντικείμενα που έρχονται τόσο συχνά και άμεσα σε επαφή με το δέρμα του προσώπου μας; Μήπως σας έχει τύχει να επηρεάσουν οι ρύποι από αυτά τα αντικείμενα την υγεία του δέρματός σας;

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published