Η κορεάτικη ομορφιά με αριθμούς

Η κορεάτικη ομορφιά με αριθμούς

Από το 2011, η κορεάτικη ομορφιά έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο στην κατηγορία της περιποίησης του δέρματος και του μακιγιάζ. Η K-Beauty - όπως την αποκαλούν οι οπαδοί της - θριαμβεύει αυτή τη στιγμή τόσο στις ασιατικές όσο και στις mainstream δυτικές αγορές. Οι λόγοι για τη δημοτικότητά της είναι πολλοί. Αρχικά, η κορεάτικη ομορφιά εστιάζεται γύρω από την πρόληψη αντί τη θεραπεία και πολλά προϊόντα πωλούνται σε βήματα ή συνδυασμούς - τα δημοφιλή 10 βήματα κορεάτικης ρουτίνας περιποίησης. Επίσης, τα κορεάτικα καλλυντικά είναι αποτελεσματικά, οικονομικά, χαριτωμένα, πρωτοποριακά, με ιδιαίτερα συστατικά.

Εάν δεν έχετε πειστεί ακόμα να δοκιμάσετε τα προϊόντα αυτά και θεωρείτε πως δεν είναι αντάξια των δυτικών, καλό είναι να διαβάσετε τις παρακάτω πληροφορίες. Σας παρουσιάζουμε την κορεάτικη ομορφιά με αριθμούς!

  • Η κατανάλωση προϊόντων κορεάτικης ομορφιάς και φροντίδας της επιδερμίδας, έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 300% τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Οι εξαγωγές των προϊόντων της κορεάτικης ομορφιάς αυξήθηκαν από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2012 σε 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.
  • Η Νότια Κορέα είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες αγορές καλλυντικών προϊόντων στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 3% της παγκόσμιας αγοράς, με αξία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
  • Η συνολική τοπική παραγωγή κορεάτικων καλλυντικών και οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 21,6% και 46,8% αντίστοιχα από το 2015 στο 2016.
  • Οι καταναλωτές που ψωνίζουν μάρκες κορεάτικης ομορφιάς ξοδεύουν το 60% ολόκληρου του προϋπολογισμού ομορφιάς τους αποκλειστικά για K-Beauty προϊόντα. 

 

Η κορεάτικη ομορφιά είναι εδώ για να μείνει και αυτό το αποδεικνύουν τόσο η δημοτικότητα και οι πιστοί οπαδοί της, όσο και οι εξαγωγές - πωλήσεις των κορεάτικων καλλυντικών, οι οποίες αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς κάθε χρόνο. Εσείς έχετε δοκιμάσει τα προϊόντα αυτά; 

 

 

*Τα πιο πάνω στοιχεία πάρθηκαν από την Slice Intelligence και την Korea Customs Service. 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published