Τα 10 βήματα κορεάτικης περιποίησης προσώπου

Τα 10 βήματα κορεάτικης περιποίησης προσώπου

Η ρουτίνα 10 βημάτων περιποίησης προσώπου αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομορφιάς της Κορέας. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς και στη Δύση, οι οποίοι ακολουθούν πιστά τα βήματα αυτά. 

Βασική προϋπόθεση της ρουτίνας αυτής είναι η ευελιξία της, όσον αφορά τον αριθμό και τα συστατικά των προϊόντων, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και την εποχή. Με άλλα λόγια, στη ρουτίνα αυτή προωθείται η εξατομικευμένη θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

Στο άρθρο αυτό, θα σας καθοδηγήσουμε σε κάθε ένα από τα βήματα, εξηγώντας το σκοπό και τη λειτουργία τους, τους λόγους που είναι σημαντικά και εάν εν τέλει βελτιώνουν το δέρμα.

Βήματα 1 & 2: Διπλός καθαρισμός

Το πρώτο βήμα της κορεάτικης ρουτίνας αφορά τον καθαρισμό του προσώπου δύο φορές: μία φορά με λάδι καθαρισμού και μία φορά με έναν καθαριστικό αφρό. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε είδος καθαριστικού αφαιρεί ένα διαφορετικό είδος ακαθαρσίας από το πρόσωπό. Το καθαριστικό με βάση το λάδι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αφαίρεση προσμίξεων που στηρίζονται στο λιπαρό της επιδερμίδας, όπως τα σμήγματα. Ο καθαριστικός αφρός αφαιρεί ακαθαρσίες που σχετίζονται με τον ιδρώτα και τη βρωμιά. 

 

Βήμα 3: Απολεπιστικό 

Δεν χρειάζεται να κάνουμε καθημερινά απολέπιση, ωστόσο, είναι απαραίτητη 1-2 φορές την εβδομάδα. Το απολεπιστικό απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος για την άμεση ανανέωση των κυττάρων, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και φωτεινή, και προετοιμάζει το δέρμα να απορροφάει τα υπόλοιπα προϊόντα που εφαρμόζουμε στη συνέχεια.

Βήμα 4: Τόνερ

Στην κορεατική ρουτίνα φροντίδας δέρματος, τα τόνερ ενυδατώνουν την επιδερμίδα, ρυθμίζουν το pH και μαλακώνουν το δέρμα, προετοιμάζοντάς το για τα βήματα που θα ακολουθήσουν. 

 

Βήμα 5: Ενυδατικό συμπύκνωμα (Essence ή Mist)

Το ενυδατικό συμπύκνωμα αποτελεί το 2ο στρώμα ενυδάτωσης του δέρματος. Διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα από τα τόνερ, χαρίζει ζωτικότητα στο δέρμα, δυναμώνει την ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας της επιδερμίδας και βοηθάει με την απορρόφηση των προϊόντων που ακολουθούν.

 

Βήμα 6: Οροί και αμπούλες

Τόσο οι οροί όσο και οι αμπούλες είναι προϊόντα υψηλής συγκέντρωσης συστατικών. Είναι θεραπευτικά προϊόντα, τα οποία καλύπτουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας: αντιγήρανση, σύσφιγξη, λάμψη, λεύκανση, μείωση ρυτίδων, ελαστικότητα, αναδόμηση, ολική βελτίωση δέρματος.

 

Βήμα 7: Υφασμάτινες μάσκες

Είναι υφάσματα εμποτισμένα με ενυδατικό συμπύκνωμα, τα οποία θρέφουν την επιδερμίδα, την ενυδατώνουν και της χαρίζουν λάμψη. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται δύο φορές τη μέρα, ούτε καθημερινά. Καλό είναι να τις χρησιμοποιούμε 2-3 φορές τη βδομάδα, καθως τα αποτελέσματά τους είναι θεαματικά! Επίσης, χαρίζουν μία νότα χαλάρωσης, ευχαρίστησης και πολυτέλειας στη ρουτίνα ομορφιάς μας!

 

Βήμα 8: Κρέμα ματιών

Η κρέμα ματιών ενυδατώνει το εξαιρετικά λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια, και μειώνει, προλαμβάνει ή εξαφανίζει το "πόδι της χήνας" και τις λεπτές γραμμές, εξασφαλίζοντάς μας ένα πιο νεανικό βλέμμα. 

 

Βήμα 9: Ενυδατική κρέμα

Η ενυδατική κρέμα, πέραν της ενυδάτωσης που προσφέρει, σφραγίζει ουσιαστικά τα στρώματα ενυδάτωσης που προήλθαν από τη χρήση των προηγούμενων προϊόντων. 

 

Βήμα 10: Αντηλιακή προστασία (για το πρωί) ή μάσκα ύπνου (για το βράδυ)

Το τελευταίο βήμα της κορεάτικης πρωινής ρουτίνας ομορφιάς είναι η αντηλιακή κρέμα ή τζελ, με υψηλό δείκτη προστασίας. Τα κορεάτικα - και γενικότερα τα ασιατικά - αντιηλιακά έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των περισσότερων δυτικών αντίστοιχων προϊόντων: το σύστημα PA. Το σύστημα PA προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι ένα σύστημα αξιολόγησης, όπως το SPF. Η διαφορά είναι ότι τα προϊόντα που βαθμολογούνται με το SPF και το ΡΑ προστατεύουν τόσο από τις UVA όσο από τις UVB ακτίνες - κάτι που πολλά δυτικά αντηλιακά προϊόντα δεν προσφέρουν.

Η βραδινή περιποίηση κλείνει με μία μάσκα ύπνου. Οι κορεάτικες μάσκες ύπνου, είναι κάτι ανάμεσα σε ενυδατικές κρέμες και μάσκες ομορφιάς.  Προσφέρουν τα οφέλη μιας μάσκας ομορφιάς, όμως απορροφούνται από το δέρμα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Καλό ειναι να χρησιμοποιούμε τις μάσκες αυτές τουλάχιστον 2-3 φορές τη βδομάδα, καθώς προσφέρουν έξτρα ενυδάτωση ή βοήθεια στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, όπως τα σκασίματα, οι πανάδες και η ακμή. 

 

 

 


  

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published