K-Beauty συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας για το Φθινόπωρο

K-Beauty συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας για το Φθινόπωρο

Με την άφιξη του Σεπτέμβρη, σιγά σιγά αποχαιρετάμε το καλοκαίρι, τα μπάνια και τις διακοπές και επανερχόμαστε στη ρουτίνα μας. Είμαι σίγουρη πως όλες μας προσπαθήσαμε να κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο και να το προστατεύουμε από τις βλαβερές αχτίνες του ήλιου. Η αποστολή μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι ανάγκες του δέρματος αλλάζουν σε κάθε εποχή του χρόνου και είναι απαραίτητο να τροποποιήσουμε τη βασική ρουτίνα ομορφιάς μας ανάλογα με τις καινούριες ανάγκες, για ένα λαμπερό, φρέσκο, νεανικό και υγιές πρόσωπο. Ακριβώς όπως αλλάζει η γκαρνταρόμπα μας σε κάθε εποχή, έτσι και η ρουτίνα ομορφιάς μας πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του δέρματός μας. Έτσι, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για τη μετάβαση από την καλοκαιρική ρουτίνα ομορφιάς στη φθινοπωρινή, πάντοτε με βάση την κορεάτικη ομορφιά και τα 10 βήματα περιποίησης προσώπου. 

 

1. Πιο "βαριά" ενυδάτωση

Το ισορροπημένο και ενυδατωμένο δέρμα αποτελεί το θεμέλιο για μια εύκολη μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη και για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα εν γένει. Το δέρμα μας έχει περισσότερη ανάγκη για ενυδάτωση κατά τους ψυχρότερους μήνες, επομένως πρέπει να αλλάξουμε την ενυδατική μας κρέμα με μια πιο "βαριά". Βασικό είναι να προσέξουμε η ενυδατική που θα επιλέξουμε να ενυδατώνει έντονα και βαθιά την επιδερμίδα, χωρίς εντούτοις να φράσσει τους πόρους ή να προκαλεί "ξεσπάσματα" της επιδερμίδας (ξηρότητα, λιπαρότητα, σπασίματα). 

 

 

2. Χρήση ενυδατικού σπρέι καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας

Όταν εκτίθεται σε ψυχρότερες, ξηρές θερμοκρασίες, το δέρμα μας γίνεται πιο εύθραυστο και ξηρό. Καλό είναι να κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας ένα ενυδατικό σπρέι (mist) για να ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας ανά διαστήματα όπου κι αν βρισκόμαστε.  

 

3. Χρήση κρέμας ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι το λεπτότερο και το πιο επιρρεπές σε ρυτίδες και μαύρους κύκλους. Στις ψυχρότερες εποχές, οι λεπτές γραμμές και οι μαύροι κύκλοι είναι ακόμα πιο έντονοι. Γι 'αυτό κάθε πρωί και βράδυ πρέπει να χρησιμοποιούμε μια κρέμα ματιών, η οποία θα ενισχύσει την περιοχή με επιπλέον θρεπτικά συστατικά και θα την ενυδατώσει.

Εξτρα Συμβουλή: Για τέλειο λαμπερό βλέμμα είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε 2-3 φορές τη βδομάδα μάσκες ματιών (ή επιθέματα). 

 

 

4. Τακτική απολέπιση

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τη σημασία της απολέπισης στη μάχη κατά της γήρανσης του δέρματος. Ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα του δέρματος το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι το ξηρό δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μία λαμπερή και φρέσκα επιδερμίδα είναι η απολέπιση, η οποία αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

 

 

5. Αμπούλα, ορός ή έλαιο προσώπου

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της ενσωμάτωσης ενός ελαίου προσώπου στη ρουτίνα μας. Η προσθήκη 2-3 σταγόνων ελαίου στην ενυδατική κρέμα είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ενισχύσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα. Προσοχή όμως! Τα έλαια που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι ειδικά για το πρόσωπο, για να μην αφήνουν υπολείμματα. 

Για όσους δεν αρέσουν τα έλαια προσώπου, η καλύτερη εναλλακτική επιλογή είμαι μία αμπούλα ή ορός με κάποιο βασικό ενυδατικό συστατικό, όπως το υαλουρονικό οξύ. 

 

 

6. Μασκούλες και πάλι μασκούλες!

Η αγαπημένη μου προσωπικά συμβουλή! Ο ψυχρός καιρός κάνει το δέρμα μας πιο ευαίσθητο, έτσι χρειαζόμαστε συχνότερα την έξτρα ενυδάτωση που προσφέρουν οι υφασμάτινες μάσκες. Εδώ στη NeNe Boo είμαστε μεγάλες ακόλουθοι των υφασμάτινων μασκών, καθώς είναι αποτελεσματικές, οικονομικές, εύχρηστες και σε μεγάλη ποικιλία συστατικών, για κάθε τύπο δέρματος και για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος. Εάν δεν τις έχετε δοκιμάσει ακόμα, προμηθευτείτε τις άμεσα και δεν θα χάσετε. Είναι φανταστικές! 

 

 

7. Δε ξεχνάμε τα χείλια μας.

Με την αλλαγή του καιρού και τη πτώση της θερμοκρασίας, τα χείλη μας ερεθίζονται και σκάνε, ξεφλουδίζουν ή ακόμα και αιμορραγούν. Οι καλύτεροι μας σύμμαχοι στο πρόβλημα αυτό είναι τα lip balm και οι μάσκες χειλιών. 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published